Aarhus Ø udvikler sig dag for dag - første del af bydelen er meget tæt på at være realiseret, og inden for ca. fire år står de sidste byggerier på den yderste del af Aarhus Ø færdige.

Aarhus Ø skal være en bydel, som resten af Aarhus tager til, og der skal være liv hele døgnet rundt, hele året rundt. Lejligheder, butikker, indkøbsfaciliteter, daginstitution og bylivsaktiviteter vil ligge side om side ved vandet og skabe en livlig bydel for både beboerne og resten af aarhusianerne.

Udviklingen af Aarhus Ø er altså godt i gang - også Indre Aarhus Ø, der skal binde den nye bydel sammen med den gamle midtby.

Når hele Aarhus Ø er færdigudviklet, vil bydelen være hjemsted for ca. 12.000 beboere og ca. 10.000 arbejdspladser. Det placerer Aarhus Ø blandt Europas største havnefrontsprojekter.

Klik her for at læse mere om Aarhus Ø

Hvorfor hedder bydelen Aarhus Ø

Den nordlige del af de Bynære Havnearealer skiftede i 2013 navn til Aarhus Ø. Navnet signalerer, at bydelen ligger øst for den eksisterende by, og at den med sin nærhed til vandet samtidig har karakter af en ø.

Aarhus Ø skal være en levende, alsidig og attraktiv bydel. Et byrum på kanten af bugten, der kan markere Aarhus nationalt og internationalt. En sammensmeltning af erhverv, boliger, kultur og rekreative oaser, som aarhusianerne kan være stolte af. Det er en del af visionen for Aarhus Ø.